top of page
arjan_depolarisatie_edited_edited.jpg

WAAROM KIEZEN VOOR:

ARJAN VAN WESTEN

1) Kennis en ervaring

Arjan van Westen is historicus/journalist en documentairemaker. Hij heeft gewerkt voor diverse kranten, regionale omroepen, BNR en de video afdeling van De Financiële Telegraaf. Arjan schreef over polarisatie in binnen- en buitenland. https://www.linkedin.com/in/arjan-westen-van-5169832/ De ene keer focust Arjan zich op de actualiteit https://reportersonline.nl/vandaag-ben-je-alles-en-morgen-ben-je-niks-een-brabantse-gemeente-in-crisistijd/ en een andere keer richt hij zich op sociale ongelijkheid in het verleden. www.braziliaansekoorts.nl  Centraal in zijn werk staat dat je naar mensen luistert. De tijd voor ze neemt. Investeert in het signaleren van maatschappelijk onvrede. Het zijn dan ook journalistieke vaardigheden die hulp bieden bij het aanpakken van polarisatie. En de genuanceerde blik van de historicus helpt eveneens voor een beter begrip van polarisatie.

2) Praktijkgericht 

Sociale media zorgen ervoor dat discussies uit de hand lopen en feit en fictie door elkaar heen lopen. Arjan monitort sociale media voortdurend. Zowel bij het signaleren als in de aanpak van polarisatie geeft hij sociale media en het omgaan met nepnieuws een voorname rol.

3) Effectieve communicatie

Mede door zijn ervaring als journalist in Nederlandse gemeenten ontwikkelde Arjan een effectieve communicatie methode om polarisatie te signaleren en aan te pakken. Op communicatiegebied gaat gewoon veel mis en wordt de impact van polarisatie en radicaliteit onderschat. Arjan geeft bestuurders, ambtenaren, communicatiemedewerkers, redacties en ondernemers inzicht in wat wel en wat niet te doen bij het de-escaleren van polarisatie.

4) Kennisdelen

Kennisdelen daar gaat het om bij het aanpakken van maatschappelijke onvrede. Vandaar dat Arjan in zijn aanpak van polarisatie veel ruimte reserveert om ervaring uit te wisselen. 

5) Journalistiek

Arjan is door zijn journalistieke werk audiovisueel ingesteld. Reken dan ook op aansprekende media voorbeelden van polarisatie uit de actualiteit.

Wilt u meer weten?

Op zoek naar advies bij (de)polarisatie vraagstukken?

Wil u meer  weten over de aanpak van Arjan van Westen?

Of heeft u interesse in de (de)polarisatie workshop?

Neem contact op!

bottom of page