POLARISATIE OVER ENERGIETRANSITIE
IN DE ACHTERHOEK

Een verhit debat over windmolens en zonnepanelen, dat trof Arjan aan in de Oude IJsselstreek.  Arjan trok in de zomer van 2021 twee dagen door deze Achterhoekse gemeente en ging uitvoerig in gesprek met bewoners. De gemoederen lopen soms zo op dat dorpsgenoten elkaar ontwijken. Burgemeester Otwin van Dijk heeft een duidelijke visie op hoe je met de bevolking communiceert en polarisatie te lijf gaat.

 

Lees het hier terug: 

https://reportersonline.nl/oerend-harde-energietransitie-een-knetterend-acherhoeks-klimaatdebat/

Dit op Reporters Online gepubliceerde stuk is een eerste verhaal in een serie van drie over communicatie en (de)polarisatie die Arjan maakt dankzij een bijdrage van het Fonds Communicatie Innovatie.

STEUN VAN FONDS COMMUNICATIE INNOVATIE

In juni 2021 heeft het Fonds Communicatie Innovatie  https://www.communicatieinnovatie.nl 

een financiële bijdrage gegeven voor het project 'Depolarisatie door betere communicatie’. Het fonds besloot daartoe vanwege ‘de hoge maatschappelijke relevantie.’ Dankzij deze bijdrage kan Arjan als onafhankelijk journalist werken aan drie achtergrondverhalen over communicatie en (de)polarisatie. Deze stukken worden in de zomer en nazomer van 2021 gepubliceerd op Reporters Online. Daarnaast gaat Arjan na de zomer studenten communicatie inzicht geven in het signaleren en aanpakken van polarisatie. Tot slot kan er dankzij de bijdrage van het Fonds Communicatie Innovatie een begin worden gemaakt met de omwikkeling van een kennisplatform op www.depolarisatie.nl 

Meer nieuws volgt! 

  • Twitter
  • Linkedin